Follow by Email

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή του Vespa Club Chania στο Φιλανθρωπικο για τον μικρό Παναγιώτη 19/1/2014Το Χανιώτικο Βεσποπαρεάκι σύσωμο βρέθηκε στην Φιλανθρωπική Εκδήλωση που διοργάνωσε το AUTO MOTO CLUB KRITIS δίνοντας έτσι το δικό τους παρόν, αλλά την οικονομική τους βοήθεια στον μικρό ΠαναγιώτηΤο κείμενο που παραθετετε ειναι απο την Συντονίστρια της Διοργάνωσης και το Δ.Τ. που δημοσιεύθηκε

(…ξεκίνησα να γράφω αυτό το «δελτίο τύπου» σχετικά με το Φιλανθρωπικό
Event της Κυριακής 19/1 στην Pista Park… όπως παντα ξεκίνησα με τον «τίτλο : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»… δεν μου κολλάει όμως, και δεν μ’αρεσει…αυτή τη φορά δεν θα γράψω κάτι για τους «τύπους» αλλά για την ολοκάρθαρη πραγματικότητα που βιώσαμε χτες… σβήνω τον τίτλο, λοιπον…)

Αυτό που συνέβει την Κυριακή στην
Pista Park ήταν κάτι πέρα από τις προσδοκίες μας…
Κάθε χρόνο, όλες οι λέσχες/κλάμπ που ασχολούμαι, πάντα κάνουν μια τέτοια ενέργεια, πάντα με μεγάλη απήχηση και πάντα για σκοπό που αξίζει τον κόπο…
Η «βοήθεια» που μας ζητήθηκε από
την μητέρα του μικρού Παναγιώτη μας έκανε να «αφιερώσουμε» σε αυτόν τον μικρό γαλαζομάτι άγγελο την φετινή μας προσπάθεια…
Φυσικά και δεν περιμέναμε αυτή την ανταπόκριση…όχι επειδή δεν «στηριζόμαστε» σε ΕΣΑΣ, αλλά γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, γιατί αμέσως μετα τα Χριστούγεννα όλοι έχουν κάνει την «συνεισφορά» τους σε κάποια ιδρύματα, γιατί…γιατί…γιατί…πολλοί σοβαροί λόγοι!!!
Την Κυριακή λοιπον, η πίστα γέμισε ανθρώπους, θεατές και αγωνιζόμενους, παππουδες και γιαγιάδες που ήρθαν μόνο και μόνο για να ρίξουν στον κουμπαρά έστω το ελάχιστο κέρμα που είχαν στην τσέπη τους…
Αγωνιζόμενοι από όλη την Κρήτη έφτασαν στην πόλη μας, στο κάλεσμα που κάναμε για μια ημέρα “μηχανοκίνητης επίδειξης”… ήρθαν αυτ/τα αγωνιστικά, ιστορικά, τετρακίνητα 4Χ4, με ηχοσυστήματα, μηχανές «δρόμου», moto cross και παλαιότερες, καρτ, vespες και κάθε λογής δίτροχο, ακόμα και από «αέρα» αφου τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια «εκοβαν» βόλτες στον ουρανό του Βαρυπέτρου και τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες…
Με συμβολική είσοδο 5 ευρώ και συμμετοχής στην επίδειξη 20 ευρώ «γέμισαν» με show την Κυριακή μας, και γέμισαν έτσι και την καρδιά των γονιών του Παναγιωτη με ελπίδα…
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το πρωι στις 9:45 με τους 15 οδηγούς της «Δεξιοτεχνίας. Αργότερα 90 οδηγοί GP Tuning ξεχύθηκαν στην ασφάλτινη πίστα, και συγχρόνως τα 20 μεγαθήρια 4Χ4 όργωναν την χωμάτινη πίστα… Στα μικρά διαλείμματα η παρέα των 5 αυτ/των με τα τρομερά ηχοσυστήματα προσέφεραν διασκέδαση αφού ακούγονταν μέχρι την Αγυιά… Οι 15 οδηγοί Drift πήραν την σκυτάλη και γέμισαν καπνούς και λάστιχα τους 3.000 θεατές που βρίσκονταν όπου μπορούσαν να σταθούν, αφού 200 συνολικά οχήματα είχαν κατακλύσει τους γυρω χώρους… Το παρών τους έδωσαν βέβαια και οι street μηχανές, που χάρηκαν όσο μπορούσαν την ασφάλτινη πίστα, ένα παραπάνω εκείνη την μέρα αφού ο σκοπός ήταν ιερός. Τα κάρτ έδωσαν το δικό τους show και οι μηχανές moto cross έδωσαν ειδικά πλούσιο θέαμα στα «πετάγματα» της χωματινης πίστας τους!!!
Το μεσημέρι μας βρήκε με ένα κρητικό παραδοσιακό γλέντι από το συγκρότημα του Μανώλη Αγγελάκη και Μιχάλη Φράρου που  από την πρώτη στιγμή προσφέθηκαν αφιλοκερδώς να μας διασκεδάσουν.

Αγωνιζόμενοι και θεατές χόρεψαν, η ψησταριά ειχε καεί, και όλη η μηχανοκίνητη παρέα είχε μόνο χαμόγελα και χαρά να σκορπίσει.
Τα αυτοκίνητα drift ξαναμπήκαν στην πίστα εως οτου έμειναν από λάστιχα και είχαμε κλείσει 8 ωρες με πλούσιο θέαμα και κυριως…αγάπη!!! Αγάπη που ο μικρός πεντάχρονος Παναγιώτης, παρών ολη την ημέρα εκει, την εισέπραξε και το καταχάρηκε!!!
Ξεχωριστή παρουσία του Ραδιο Taxi Ερμής, που τα όμορφα TAXI τους έκαναν την δική τους εμφάνιση και «κατάθεση» στον κουμπαρά του μικρού!!!
Οι άνθρωποι που έστησαν όλο αυτό το «θαύμα», (και επιτρέψτε με να το λέω «θαύμα» όσο «ψωνίστικο» και αν ακούγετε) ήταν άνθρωποι από τον χώρο του μηχανοκίνητου σπορ… καταφέραμε και δέσαμε από την αρχή και με την βοήθεια ακόμα περισσότερων ανθρώπων που θα αναφερθούν παρακάτω, παρουσιάσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε… Ο Σταμάτης Φουντουλάκης, ο Νίκος Ζιλιμπινάκης και ο Αντώνης Κυρμιτζόγλου για πολλές μέρες πριν ήμασταν σε ένα συνεχόμενο «κυνηγητό» για να προλάβουμε να προετοιμάσουμε όλη την ιδέα, να υλοποιήσουμε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει, και τα υλοποιήσαμε με την βοήθεια από τον Θέμη Μαρινάκη και τον Κώστα Ποθητό. Το πρωι της Κυριακής μόλις βγήκε ο ήλιος όλοι αυτοί μαζί με τον Γιάννη Αλιφιεράκη, τον Στέλιο Αυγέρο, την Αμαλία Πολυχρονάκη, τη Νατάσσα Φιλιππίδη, τον Σήφη Φαραντάκη, τον Χρήστο Μπάσακη, και τη Ρίκα Κελαϊδή “πιασαμε δουλεια”…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Pista Park -που αν και κλειστή αυτή την εποχή- άνοιξε την πόρτα της διάπλατα και αφιλοκερδώς στην ιδεα για αυτή την ημέρα, την οικογένεια του Γιάννη Ανδρουλάκη και του Γιώργου Σφακιανάκη.
Οι αγωνιζόμενοι, όλοι πιστοί στις οδηγίες μας εδωσαν το παρών από τις 9 το πρωι, διευκολύνοντας έτσι όλο το πρόγραμμα της ημέρας να πάει κατά γράμμα, χωρίς καθυστερήσεις και παύσεις που να «στεναχωρέσουν» το κοινό τους και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!!!
Σημαντική βοήθεια στον συντονισμό όλων αυτων των αγωνιστικών ομάδων ήταν άνθρωποι «ειδικοί» στον τομέα τους, που και αυτοί προσέφεραν τα μέγιστα συμβάλλοντας καταλυτικά σε αυτή την επιτυχία. Ο Γιώργος Στασινός με την παρέα των streetαδικων μηχανών, ο Κώστας Καράκης και ο Σταμάτης Βουλγαρέλης συντόνισαν τα moto cross, η Κλαίρη Κεκάκη και ο Μαριος Πετροδασκαλάκης από την ΣΙΠΑΚ, ο Γιωργος Παπουτσάκης με τον Κώστα Ορφανουδάκη από την Λεσχη Χανιων 4Χ4, ο Δημήτρης Κοβαντζής και ο Αλέξης Φουράκης με τα θαυματουργά τετράτροχα ηχοσυστήματα της παρέας τους, και ο Φώτης Μαρακάκης οδηγόντας όλο το κομβόι με τα μέλη από το Vespa Club Chania αξίζουν χίλια μπράβο και άλλα τόσα ευχαριστώ!!!!!! Μέχρι και το μεσημεριανό γεύμα της διοργανώτριας παρέας έσπευσε να φέρει ένα TAXI, ο Ιακωβος Μπιτζανακης από το ΡαδιοTaxi Ερμης, προσφορά από το Εστιατορίο «Πατριδογευσία».

Σημαντική εξίσου ήταν βοήθεια από την
ΑΛΑΧ, μια λέσχη η οποία διέθεσε όλο τον απαραίτητο «εξοπλισμό» για να υλοποιηθούν τα σχέδια της ημέρας και που στήριξε από την αρχή την προσπάθεια της ομάδας, και τον Πρόεδρο της Γιαννη Παπαδοκωνσταντάκη που βρισκόταν εκεί απ το πρωι "δίνοντας τα φώτα" του στην εξέλιξη της ημέρας!!!
Οι φωτογράφοι κατέκλυσαν κάθε στροφή και γωνία του χώρου αποτυπώνοντας όλο αυτό που εγώ δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια. Ο Αρης Μυριδάκης του Aris Myridakis Photography & Video δεν άφησε καθόλου κατι να του ξεφύγει, ο Μανώλης Μαρκαντωνάκης που πάντα καλύπτει τις μηχανοκίνητες διοργανώσεις στα Χανιώτικα Νέα, ο Νίκος Μουδάκης, ο Βαγγέλης Βαμβουνάκης, ο Γιώργος Παπαμανωλιουδάκης, ο Ταξιάρχης Ζούμπος από το διαδικτυακό περιοδικό www.bikerspirit.net, ο Νίκος Κικάκης του Photo.kik, ο Βασίλης Νομικός του Fotos-grafi.gr  φυσικά και ο Γιώργος Δαμανάκης του www.crn.gr και ο Τζωρτζάκης Δημήτρης με το εκπληκτικό ελικοπτεράκι του που μας έδωσε ένα φανταστικό βίντεο της ημέρας «από αερα», και νοιώθουμε υποχρεωμένοι απέναντί τους!!!
Υπάρχουν τόσοι που ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ να ευχαριστήσουμε, μεταξύ των οποίων όλους τους Δωροθέτες της Λαχειοφόρου Αγοράς, το MY café bar restaurant που κάλυψε τα έξοδα προβολής σε αφίσες και διαφημιστικό υλικό, τον MAX FM για την ραδιοφωνική υποστήριξη, τα site www.CretePlus.gr, www.Flashnews.gr, www.CRN.gr, www.CretaDrive.gr που δεν παρέλειψαν μέρα να αναφέρουν και να διαφημίζουν το γεγονός, όπως επίσης και τον Κόσμο της Πόληςόπως επίσης τη ΝΕΑ Τηλεόραση, την Γωγώ Καληδονάκη και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, και την Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ.
Όλους τους φίλους από όλη την Ελλάδα, από Χαλκιδική μέχρι και Γαύδο που μας ζήτησαν αριθμό λογαριασμού για να κάνουν απευθείας μια κατάθεση στην τράπεζα, και όλους τους συλλόγους και τα σωματεία που έστειλαν το δώρο τους στον Παναγιώτη.
Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι μέχρι και τώρα, μια μέρα μετά, άνθρωποι και επιχειρηματίες μας ρωτάνε πώς μπορούν να κάνουν την δική τους «συνεισφορά»!!! 


Η Ελλάδα περνάει μεγάλη κρίση, αλλά σίγουρα όχι στα συναισθήματα, στην αλληλεγγύη και την προσφορά. Αυτό είναι ένα μάθημα που πήραμε όλοι μας μέσα από αυτό το «πρόβλημα» και που μας το δίδαξε ο μικρός Παναγιώτης!!!
Και αν έστω και λίγο βοηθήσαμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτόν τον μικρό άγγελο οικονομικά, σας βεβαιώνω ότι ηθικά ΕΜΕΙΣ (και εννοώ και ΕΣΕΙΣ) αποζημιωθήκαμε ακόμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !!!

Για αυτό λοιπον…ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οφείλουμε να πούμε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Παναγιώτη!!

………………………………………………………………………………
Το ποσό που συλλέχθηκε την Κυριακή πλησιάζει τα 18.000 ευρώ
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη σταλεί 2.000 ευρώ από όλη την Ελλάδα απευθείας στην τράπεζα όπως επίσης και τα πολύ σημαντικά 3.000 ευρώ από μια ανώνυμη γιαγιά που τα προσέφερε μέσω της Μητρόπολης Χανίων και κάλυψαν τις ανάγκες του προεγχειρητικού ελέγχου.
Εμείς σαν διοργανωτές οφείλουμε να ανακοινώσουμε το ποσό, αφού και οι γονείς αυτό επιθυμούν.
Αναλυτικά όμως,  η οικογένεια έχει δεσμευτεί (και το θέλει) να τους ευχαριστήσει προσωπικά, τηλεφωνικά και εγγράφως όλους μέσα στις επόμενες ημέρες…
Εμείς ευχόμαστε σε ένα θαύμα και να μην χρειαστεί ούτε ασπιρίνη να πάρει ξανά ο Παναγιώτης… έτσι τα χρήματα αυτά να γίνουν το πρώτο του αγωνιστικό αυτοκίνητο και να τον καμαρώνουμε στους αγώνες!!! 

                         ………………………………………………………………………………

Φωτογραφίες και Video στις σελίδες των προαναφερθέντων φωτογράφων, όπως επίσης και μέσα από την σελίδα του AUTO MOTO CLUB KRITIS και του event : AUTO MOTO Show Μηχανοκινήτων Χανίων


Ο Αριθμος Λογαριασμού για όσους ενδιαφέρονται: Εθνικη τραπεζα 494/742629-19 / ΙΒΑΝ GR1501104940000049474262919 - Παναγιωτης Δρακακης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου